Sediul punctului de lucru al unității ISU-SMURD din Șelimbăr se vor termina înainte de termen, respectiv în luna martie a anului viitor. Lucrările pe acest șantier se desfășoară într-un ritm bun, iar fiecare zi de funcționare poate însemna mai multe vieți salvate.

Contractul pentru această lucrare a fost semnat la finalul lunii decembrie. ”Ordinul de începere a lucrărilor privind construirea unității SMURD va fi eliberat în această lună. În Șelimbăr, viața are prioritate!”, a anunțat atunci primarul Marius Grecu. Valoarea investiției este de 1,6 milioane de lei. Înființarea acestei subunități în Șelimbăr are ca scop principal reducerea timpului de răspuns și creşterea mobilităţii echipajelor de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă în comuna Șelimbăr, dar și în localitățile adiacente. ”Subunitatea va fi dotată cu două ambulanțe SMURD o autospecială de stins incendii, precum și echipamente pentru intervenții de descarcerare”, spune primarul comunei, Marius Grecu.

Conform proiectului, administrația locală își asumă construcția efectivă a clădirilor și anexelor, dotarea lor și plata ulterioară a utilităților. În rest, totul va fi achitat de către structura județeană.

Sediul se construiește pe strada Podului, la intrarea dinspre strada Mihai Viteazu.