Administrația locală a realizat filmări făcute cu drona, cu căile de acces spre pistele de biciclete din zona Șopa, pentru cetățenii din Șelimbăr, dar și din Cisnădie și Sibiu. ”Dragi șelimbareni, mohani, bungărzeni și veștemeni, în cazul în care  înca nu știți cum să ajungeți la pista de biciclete din zona Șopa, venim în sprijinul dumneavoastra cu un videoclip care să vă ghideze spre zona de agrement și pista de biciclete! Un week-end placut vă dorim!”, anunță Primăria Șelimbăr.

Proiectul Zonei de Promenadă Șopa prevede amenajarea aleilor, instalarea unor bănci, precum și zonele de picnic și pistele de biciclete. Valoarea investiției a fost în valoare de 160.000 lei. Investițiile vor continua, a anunțat primarul Marius Grecu. ”Acum am încheiat un prim pas, se poate intra cu bicicletele pe acest traseu În etapa a doua urmează amenajarea zonelor de picnic, la liziera pădurii. În viitor, vrem să dezvoltăm această zonă. Pe unul din lacuri vrem să amenajăm pontoane, să se poată închiria bărci, pe maluri să se poată face plajă, iar pe altul intenționăm să-l amenajăm pentru pescuit”, spune primarul Marius Grecu.

Accesul pe pistele de biciclete se poate face atât din Șelimbăr, cât și din Sibiu și Cisnădie. Din Sibiu, amatorii de plimbări cu bicicleta pot merge în continuarea Bulevardului Mihai Viteazu, peste pârâul Seviș și în continuare spre Șopa. Din Șelimbăr, accesul se face de lângă terenul de fotbal de pe drumul care face legătura dintre Drumul Județean 1 și mănăstire, iar din Cisnădie, din continuarea Cartierului Arhitecților, spre Șelimbăr.