Taxa de salubrizare a crescut la începutul anului, iar apoi a scăzut din motive independente de administrația comunei Șelimbăr. Această fluctuație s-a produs deoarece Guvernul a modificat legislația referitoare la Fondul de mediu – impunând o taxă de mediu pe tona de deșeuri – taxa de salubrizare, care a produs o creștere a taxei la 4,43 de lei pe lună/persoană, prin decizia ADI Eco Sibiu, asociație din care face parte și comuna Șelimbăr.

O lună mai târziu, Guvernul României, prin Ministerul Mediului, a luat decizia de suspendare a taxei de depozitare a deşeurilor, până la 1 ianuarie 2019, după ce s-a constatat că în doar un an cantitatea de deşeuri depozitate ilegal s-a dublat. Acest fapt a condus acum la o revenire a prețurilor de dinainte de luna ianuarie.

Administrația Șelimbăr face aceste precizări, pentru a le răspunde locuitorilor comunei care la începutul anului au plătit o sumă pentru taxa de salubritate, iar pe parcurs, aceasta s-a modificat. ”Ne-ar fi costat foarte mult să facem aceste precizări prin scrisori adresate fiecărei familii. Timpul ne-a dovedit că dacă am fi procedat așa, ar fi costat chiar dublu, pentru că după numai șapte luni ar fi trebuit să revenim cu o nouă precizare. Facem aceste anunțuri pe site-ul www.primariaselimbăr.ro și pe pagina de Facebook a localității. Pe această cale îi rugăm pe toți locuitorii comunei să ne urmărească aici pe cât posibil”, spune primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.