Duminică, 17 noiembrie 2013, ora 11, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” a desfasurat pe platforma comerciala Shopping City din Şelimbăr un exerciţiu demonstrativ de mare amploare, ce a implicat  forţe şi mijloace în teren,  si care a avut la bază un scenariu de film. Actiunea a dorit sa marcheze, printr-un moment festiv, implinirea a 20 de ani de activitate SMURD la  Sibiu, acest serviciu fiind cel de al treilea serviciu de acest gen infiintat in tara, la momentul respectiv. Alaturi de echipele operative ale ISU Sibiu si SMURD Sibiu, la eveniment au participat primarul comunei Selimbar, domnul Ioan Daniel Maricuta, presedintele Consiliului Judetean Sibiu , domnul Ioan Cindrea, prefectul judetului Sibiu, domnul Ovidiu Siterlli, conducatori ISU din toate judetele tarii, presa si un public numeros.

Evenimentul s-a desfasurat dupa urmatorul program :

-la ora 10:00 a avut loc întrunirea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Şelimbăr- Primăria comunei  Şelimbăr, iar la ora 11:00 a avut loc  Declanşarea Exerciţiului de cooperare cu forţe şi mijloace în teresn la  platforma comerciala Shopping City, din  Şelimbăr.

La ora 13:30 a avut loc  un moment festiv  gazduit de Hotelul Hilton Sibiu unde  a participat  si domnul ministru secretar de stat din Ministerul Sanatatii – domnul Raed Arafat. In cadrul acestui moment s-au rememorat clipe din activtatea SMURD din  timpul celor 20 de ani de existenta. Evenimentul a culminat cu inmanarea Diplomelor si Plachetelor de onoare in semn de recunostinta pentru merite deosebite si pentr ajutorul acordat SMURD de-a lungul anilor, unul dintre cei care au primit diploma fiind si domnul primar al comunei Selimbar-Ioan Daniel Maricuta, pentru sprijinul acordat in organizarea exercitiului la Selimbar.