Consiliul Local Șelimbăr a votat la ultima ședință desfășurată în luna aprilie Ghidul privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate de la bugetul local al Comunei Șelimbăr pentru activități sportive non-profit de interes general. ”Îmi doresc să susținem sportul, pentru că avem o comună cu mulți sportivi de elită la nivel național, cel puțin. Avem campioni naționali la judo, karate, campioană națională la box, campion național la tenis de masă. Avem echipa de fotbal, care e pe primul loc în grupă în liga a IV-a.  La grupele de copii ale echipei avem 50 de copii care au început să vină la stadion și să facă mișcare. E important pentru noi să vedem că lucrurile se mișcă și în această direcție și că există pasiune pentru sport, pentru performanță. Acesta este motivul pentru care am dorit să avem baza legală pentru a sprijini performanța în sport”, a declarat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

Finanțările din bugetul localității se pot face prin programul ”Promovarea Sportului de performanță” și prin programul ”Sportul pentru toți”. Primul program are scopul de a ”valorifica aptitudinile individuale într-un sistem organizat de selecție, pregătire și competiție, care să asigure autodepășirea, realizarea de recorduri naționale și internaționale, precum și obținerea victoriei”, după cum se arată în proiectul votat de consilierii locali. Scopul programului ”Sportul pentru toți” este de a ”menține o bună stare de sănătate și de a consolida socializarea cetățenilor prin crearea unui cadru social și organizatoric favorizant”.

Primăria a lansat prin acest ghid și posibilitatea finanțării unor programe sportive, în baza unui proces de selecție, publicat pe site-ul Primăriei Șelimbăr.