Singura soluție pentru dezvoltarea armonioasă, în concordanță cu ce se întâmplă în municipiu, a tuturor localităților din jurul Sibiului, este crearea Zonei metropolitane. Aceasta este concluzia primarului Șelimbărului, Marius Grecu, în contextul problemelor legate de transportul în comun.

Una din cele mai mari probleme din comună o reprezintă transportul în comun, iar singura posibilitatea viabilă pentru rezolvarea ei este crearea Zonei metropolitane Sibiu. ”Teoretic, avem două soluții: fie ne creăm noi o societate proprie de transport în comun, fie insistăm pentru Zona Metropolitană. Pentru a face în Șelimbăr o regie de transport în comun este foarte costisitor, în primul rând, iar în al doilea rând, nu este o inițiativă fiabilă. Problema ține de faptul că șelimbărenii vor să ajungă în Sibiu, nu într-o altă locație din comuna noastră”, a explicat Marius Grecu.

 Zona metropolitană, blocată de doi ani

 În toamna anului 2016, primarii din 16 localităţi învecinate municipiului Sibiu au semnat înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona metropolitană Sibiu.

Chiar de la prima întâlnire a primarilor s-a discutat despre prelungirea stațiilor Tursib în Cisnădie și Șelimbăr.

În strategia de dezvoltare a municipiului Sibiu, din aprilie 2017 Zona metropolitană figura ca un punct principal, alături de turismul cultural, gastronomic, sportiv și de business, modernizarea infrastructurii și dezvoltarea unor parcuri IT.