Șelimbărul anulează majorările de întârziere pentru restanțierii la bugetul local. Dacă plătesc datoriile

 

Administrația locală din Șelimbăr a decis în ultima ședință de consiliu local posibilitatea anulării majorărilor de întârziere pentru obligațiile fiscale administrate de Primăria comunei Șelimbăr. Beneficiarii hotărârii sunt debitorii, persoane fizice, persoane juridice sau entități fără personalitate juridică, care la data de 31 decembrie 2018, inclusiv, au obligații bugetare restante sub un milion de lei, în cazul persoanelor fizice și a entităților fără personalitate juridică și peste un milion de lei, în cazul persoanelor juridice.

Debitorii care intenționează să beneficieze de anularea majorărilor de întârziere, pot notifica Primăria Șelimbăr, până cel târziu la 15 decembrie 2019.

Conform raportului de specialitate atașat hotărârii de consiliu, la sfârșitul anului trecu, debitul restant de persoane fizice și neîncasate era de 986 mii lei, iar majorările se ridicau la suma de 431 mii lei. Debitul restant de persoanele juridice și neîncasat era de 716 mii lei, iar majorările aferente erau de 280 mii lei. ”În situația în care toți debitorii ar depune cerere pentru acordarea facilităților fiscale, suma scutită ar fi în cuantum de 711 mii lei, dar s-ar încasa suma de 2,168 milioane de lei, în cuantum de debite restante”, se arată în document.