Pentru al doilea an consecutiv, administrația locală Șelimbăr le oferă posibilitatea locuitorilor din comună să participe cu proiecte sau propuneri la formarea bugetului de anul viitor. ”La fel ca anul trecut, le solicităm cetățenilor din Șelimbăr să participe, să decidă într-un mod activ, transparent, modern cum se vor cheltui o parte din banii publici. Este o metodă deja folosită de noi și tocmai datorită rezultatelor, am decis să continuăm acest mijloc de a întocmi bugetul pe 2020. În invit pe șelimbăreni să participe cu hotărâre și curaj, să vină cu propuneri, idei și soluții pentru a face viața mai bună pentru întreaga comunitate”, a declarat primarul Marius Grecu.

Modul de aplicare cu un proiect este simplu: pe pagina Primăriei Șelimbăr – http://2020.primariaselimbar.ro/ – apare rubrica ” PROPUNERI DE PROIECTE PENTRU BUGETUL 2020” unde oricine poate posta o propunere, urmând ca apoi să fie contactat de reprezentanți ai Primăriei Șelimbăr pentru detalii, dacă este nevoie. De asemenea, se pot atașa documente word, pdf sau fotografii, în funcție de complexitatea proiectului propus.

În cadrul acestui proces de bugetare participativă, proiectele selectate vor fi validate de Comisia Tehnică de Specialitate din cadrul Primăriei Șelimbăr.