În comuna Șelimbăr, în afara satului Bungard, toate celelalte trei comunități, Șelimbăr, Veștem și Mohu, se află în scenariul roșu de măsuri cu privire la limitarea infecțiilor cu noul coronavirus.
Cu 37 de infectări în ultimele 14 zile și o rată a incidenței de 3,12 la mia de locuitori, satul Șelimbăr intră în scenariul roșu de protecție împotriva coronaviruslui. În Veștem se înregistrează o rată de infectare de 4,54, cu opt cazuri în ultimele 14 zile, și la fel ca în Șelimbăr se instituie de mâine, 24 octombrie o serie de restricții. Satul Mohu se află în scenariul roșu din 20 octombrie.
Instituțiile de învățământ din aceste localități își încetează orele față în față, trecându-se la sistemul online.
Restricțiile care sunt valabile de mâine, 24 octombrie până în 6 noiembrie:
Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, pe teritoriul Sibiului, prezente în toate spaţiile publice deschise. Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.
Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă.
Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive–in sunt interzise.
Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi /sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă
În situaţia în care activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.
Instituţiile cu atribuţii în prevenirea şi combaterea pandemiei cu COVID-19 îşi vor intensifica măsurile de supraveghere şi control.