Una din cele mai importante străzi din comuna Șelimbăr, strada Pictor Barna, va intra în reabilitare completă, după ce s-a semnat contractul de execuție a lucrărilor. ”Este o investiție pe care șelimbărenii o așteptau de mult timp și după multe luni în care am încercat să răzbatem prin desișul birocratic, am ajuns la acest punct și nu putem decât să ne bucurăm. Așteptăm să trecem de toate fazele juridice și cu celelalte proiecte pe care le avem acum în lucru, astfel încât să putem vorbi de o îmbunătățire considerabilă a infrastructurii comunei noastre”, a declarat primarul Marius Grecu.

Investiția ”Continuarea amenajării strada Pictor Nicolae Brana” va costa administrația locală 3,202 milioane lei cu TVA inclus. Suprafața totală peste care se va interveni este de 7.350 mp. Lungimea totală a străzii este de 516 metri, cu o lățime ce variază între 5,5 și 7 metri. ”Aceste investiții vor avea și un important impact social asupra comunității locale, asupra stării generale de sănătate a populației, asupra nivelului general de trai, ținta obiectivului de investiții fiind creșterea nivelului de trai al populației din zonă”, se arată în raportul proiectului de hotărâre.

Lucările vor fi realizate de SC Paconstruct SRL, perioada de garanție a lucrărilor este de 5 ani și decurge de la data recepției, până la recepția finală. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 8 luni începând cu data emiterii ordinului începere.