Începând cu data de 07.10.2020, ora 00:00 până la data de 20.10.2020, ora 24:00, s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul localității Șelimbăr, se arată într-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Sunt de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Pe lângă această decizie, în perioada amintită se va interzice organizarea evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente, funcționarea restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi a cluburilor. Excepție de la această măsură sunt unitățile Kaufland – Șoseaua Sibiului, nr. 1A, Shopping City Sibiu – Şoseaua Sibiului, nr. 5, KFC – Șoseaua Sibiului nr. 5,  McDonald’s – Şoseaua Sibiului, nr. 1 Fast-Food Yammy Young – Șoseaua Sibiului n.r 5 și El Gringo – Șoseaua Sibiului. Totodată, vor face excepție de la această măsură persoanele cazate în unități hoteliere, care pot servi masa în cadrul restaurantelor acestora.

Se recomandă ca lăcașurile de cult din Şelimbăr să desfășoare slujbele religioase în curte. Credincioșii trebuie să poarte masca de protecție şi să păstreze distanța fizică de 2 metri între persoane.

Instituțiile cu atribuții în prevenirea și combaterea pandemiei cu COVID-19 își vor intensifica măsurile de supraveghere și control în localitățile Şelimbăr, Cârţişoara, Vurpăr şi Merghindeal, se mai arată în comunicatul remis de Prefectura Sibiu.