Un proiect de lege privind stabilirea impozitelor și taxelor  locale, precum și a taxelor speciale pe anul 2019 prevede ca nivelul acestora să rămână la cel din acest an. ”Propunem adoptarea unei hotărâri prin care să se aprobe impozitele și taxele locale pentru anul 2019 cu mențiunea că impozitele și taxele locale, care constau într-o anumită sumă în lei sau care sunt stabilite pe baza unei anumite sume în lei, au crescut cu indicele de inflație de 1,3%, restul impozitelor și taxelor locale stabilite în cote procentuale rămân la nivelul stabilit pentru anul 2018”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre semnat de primarul Marius Grecu.

Nu același lucru se va întâmpla cu limitele minime și maxime ale amenzilor acordate persoanelor juridice. ”În cazul persoanelor juridice, limitele minime și maxime ale amenzilor se majorează cu 300%, respectiv: contravenția prevăzută la alin 2, lit. A se sancționează cu amendă de la 283 la 1.132 de lei, iar cele de la literele b – d, cu amendă de la 705 lei la 2.820 de lei”, se arată în proiectul de hotărâre.

În cazul impozitului auto, acesta se va putea achita în continuare în două tranșe egale, până la datele de 31 martie și 30 septembrie, inclusiv. Pentru plata anticipată a impozitului pe mijlocul de transport, datorat pe întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificație de 10% pentru persoanele fizice și o bonificație de 5% pentru persoanele juridice, este propus în proiectul de hotărâre.

Toate cifrele propuse dezbaterii consilierilor locali se pot regăsi aici:

http://2020.primariaselimbar.ro/consiliul-local/dosar-sedinte-consiliul-local/