Efectuarea unor sesizări, alerte, plătirea taxelor, impozitelor sau a eventualelor amenzi, solicitarea de adeverințe și un contact permanent cu administrația locală. Totul se poate face acum și de pe telefonul mobil, aplicația primăriei denumită Șelimbăr App  putând fi descărcată pe orice smart-phone. Aplicația Șelimbăr App este perfect funcțională atât pe telefoanele ”android”, cât și pe cele care folosesc sistemul de operare IOS. ”Primul nostru pas a fost acela de a trece în online toată relația administrației cu locuitorii comunei. Am scăpat de cozile de la ghișee, iar administrația este mult mai apropiată de cetățean. Totul poate fi făcut on-line, de la trimiterea unor hârtii, la plăți, urmărirea contului personal de taxe și impozite, la accesul în timp real la informații publice. Pasul doi este făcut acum, prin această aplicație prin care venim în ajutorul cetățenilor care nu au vreme să ajungă în fața unui calculator. Totul este accesibil de pe telefonul mobil”, anunță primarul Marius Grecu.

În plus față de accesul de pe un calculator, aplicația de pe mobil oferă cetățenilor posibilitatea de a raporta extrem de ușor probleme identificate în localitate sau de a fi la curent cu știrile primăriei. ”Orice șelimbărean poate trimite instant către noi o problemă ce a fost identificată, poate scrie despre ce este vorba și poate trimite, de asemenea, și fotografii. În plus, cetățenii care se înscriu în aplicație primesc mesaje atunci când se decide închiderea unei străzi, se întrerupe curentul sau apar alte probleme urgente, astfel că oamenii vor fi permanent conectați cu ceea ce facem noi în comună”, spune Marius Grecu.

Întregul sistem este implementat de societatea sibiană TNT Computers, cea care a conceput și aplicația de mobil a administrației locale.