Șantierul pentru construcția sediului ISU – SMURD din Șelimbăr este în plină activitate. S-au demolat clădirile existente pe terenul unde se va ridica clădirea, urmând să se toarne fundația. ”În această perioadă s-a finalizat demolarea anexelor existente si s-a trecut la trasarea fundațiilor. În momentul de față, săpăturile sunt finalizate în totalitate, după legarea grinzilor și poziționarea stâlpilor, următorul pas va fi turnarea fundației, etapa planificată la sfârșitul săptămânii, cu speranța că vor fi condiții meteo propice pentru a desfășura astfel de lucrări”, a anunțat primarul Marius Grecu.
Contractul de execuție a lucrării a fost semnat la sfârșitul lunii decembrie, iar valoarea investiției este de 1,605 milioane de lei.
Primarul a anunțat că în această perioadă va face vizite în teren și va prezenta public stadiul fiecărui șantier din localitate. ”Așa cum v-am promis, începând de astăzi o să vă prezint „O investiție pe zi”. Consider necesar acest lucru, deoarece transparența îndeplinirii obiectivelor propuse e foarte importantă atât pentru mine, cât si pentru voi. Cu această ocazie, țin să vă mulțumesc încă o dată pentru înțelegerea de care dați dovadă de fiecare dată când sunt lucrări în desfășurare în comuna noastră!”, a precizat Marius Grecu.
Înființarea acestei subunități în Șelimbăr are ca scop principal reducerea timpului de răspuns și creşterea mobilităţii echipajelor de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă în comuna Șelimbăr, dar și localitățile adiacente. ”Subunitatea va fi dotată cu ambulanță SMURD autospeciale de stins incendii, precum și echipamente pentru intervenții de descarcerare.

Este un proiect extrem de important pentru comunitate. În multe situații câteva secunde contează enorm. Noi vom economisi câteva minute cu această unitate pe care Șelimbărul o va construi”, a declarat primarul comunei Marius Grecu.

Conform proiectului, administrația locală își asumă construcția efectivă a clădirilor și anexelor, dotarea lor și plata ulterioară a utilităților. În rest, totul va fi achitat de către structura județeană.