Primarul Marius Grecu, cu privire la noua rampă de gunoi: ”Nu vom lua nicio decizie care să dăuneze comunității”

Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, a avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, în care a discutat despre eventualitatea construcției unei stații de tratare a deșeurilor pe teritoriul comunei. Primarul le transmite locuitorilor că nu se va lua nicio decizie fără consultarea publică a cetățenilor. ”Vineri am avut o întâlnire cu doamna Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Judetean, cu vicepreședinții Consiliului Județean, Christine Manta Klemens,  și domnul Marcel Luca și cu domnul Ioan Oancea, consilier local al orașului Tălmaciu În cadrul întâlnirii, am primit asigurări că sunt in analiză mai multe amplasamente pentru realizarea acestei investiții, iar decizia finală se va lua doar după informarea si consultarea cetățenilor din localitățile limitrofe investiției. Vă asigur că pentru mine și conducerea Județului Sibiu părerea voastră contează și nu vom lua nicio decizie care sa dăuneze comunității noastre”, a declarat Marius Grecu.

Construcția unei stații de tratare mecano-biologică pe teritoriul Județului Sibiu a fost inclusă ca măsură strategică în Planul Național de Gestiunea Deșeurilor în 2017. Acesta a fost un obiectiv pentru care administrația județeană a dorit să evite transportarea deșeurilor în județul Alba pe cheltuiala sibienilor, estimată la 1,7 milioane euro anual. ”În lipsa unei astfel de stații de tratare am fi avut pe teritoriul județului Sibiu stații de depozitare și transfer pentru deșeurile netratate, care ar fi generat cu adevărat miros și poluare, dar și cheltuieli imense. Județul Sibiu are posibilitatea ca până la finalul anului 2020 să acceseze fonduri europene de aproximativ 45 de milioane de euro pentru îmbunătățirea sistemului existent, în acord cu strategia națională de mediu și legislația europeană”, anunță Consiliul Județean.

Instituția a anunțat oficial că intenționează să elaboreze studiul de fezabilitate și cererea de finanțare pentru un astfel de proiect și a semnat un contract de asistență tehnică în acest sens în decembrie 2019. Înainte de finalizarea si depunerea cererii de finanțare Consiliul Județean Sibiu va organiza o serie de acțiuni de consultare publică, atât la Sibiu, cât și în alte comunități locale din județ”, a mai anunțat președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.