Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, îi răspunde prefectului de Sibiu, după ce Instituția Prefectului a anunțat că dacă în 15 zile nu va renunța la forma actuală a taxei de salubritate, o va ataca în instanță.

Marius Grecu susține că taxa a fost introdusă în această formă tocmai pentru a proteja cetățenii față de majorările impuse de AdiEco și că există discuții în cadrul Primăriei Șelimbăr și a Consiliului Local pentru a găsi o soluție pentru a fi în concordanță cu cerințele AdiEco, dar și cu așteptările cetățenilor din Șelimbăr. ”La sfârșitul anului, propunerea AdiEco a fost să creștem taxa de salubritate de la 4 lei, cât era, la 15 lei pe persoană. Am găsit această formulă, despre care Instituția Prefectului spune că nu e legală. O vor analiza juriștii noștri și vom acționa în consecință. Oricum, eu știu că doar o instanță judecătorească poate stabili dacă o taxă este sau nu legală”, a mai spus Marius Grecu.

Primarul susține în continuare că pentru binele localității, cel mai bine ar fi ieșirea Șelimbărului din AdiEco. ”Anul trecut am fost primul primar care a pus problema ieșirii din această asociație. Susțin și acum că nu este în folosul cetățenilor. Am fost amenințați că trebuie să achităm 2 milioane de euro despăgubiri în numele AdiEco și, în plus, avertizați că din cauza problemelor de management ale Asociației putem fi penalizați de către Uniunea Europeană astfel încât localitatea, la fel ca și cetățenii ei, să nu mai poată accesa fonduri europene pentru o perioadă dată”, a declarat primarul Șelimbărului.

Instituția Prefectului a anunțat astăzi că taxa propusă de administrația Șelimbăr nu este legală, pentru că aceasta nu se poate raporta la unitate locativă, ci doar la persoană.