Pe încă cinci străzi se vor începe lucrări în această toamnă, în comuna Șelimbăr. Până în luna decembrie se vor desfășura lucrări pe străzile Șipot, Octavian Goga, Triajului, Câmpului și în Veștem unde se va reabilita un drum agricol. Documentațiile s-au aflat pe masa Consiliu Local ce s-a desfășurat în 29 septembrie.

Strada Șipot va fi reabilitată, pentru această lucrare fiind prevăzuți 224.079 lei fără TVA. ”Strada Șipot este pietonală, are 120 de metri lungime și asigură accesul la proprietățile din zonă. Până în prezent nu s-au făcut lucrări de amenajare, structura străzii este de pământ, fără borduri, având un aspect general rău, cu numeroase gropi și denivelări și zona verde lăsată în paragină. Se va amenaja o zonă de promenadă cu bănci și spații verzi”, scrie în proiectul de hotărâre ce va fi supus dezbaterii la ședința de consiliu local.

Pe strada Octavian Goga se va interveni pentru modernizare cablaj metropolitan și pentru montarea de stâlpi de iluminat stradal. Suma prevăzută:  347.960 lei cu TVA pentru îngroparea cablurilor și 396.587,20 lei pentru montarea a 32 de stâlpi cu LED. ”Instalarea haotică a elementelor rețelelor de comunicații nu aduce beneficii nici furnizorilor de comunicații, nici dezvoltării armonioase a comunei din punctul de vedere al normelor de urbanism”, se arată în documentație.

Drumul agricol din satul Veștem va intra și el în reabilitare, suma prevăzută pentru această lucrare fiind de 183.445 lei cu TVA. Drumul agricol din continuarea străzii Verzăriei este în prezent singura legătură a satului Veștem cu zona agricolă, unde își desfășoară activitatea proprietarii terenurilor. Este necesară crearea unei legături a satului Veștem cu zona agricolă prin intermediul străzii Verzăriei, pentru a face mai ușor accesul în zona respectivă.

Pe strada Triajului, la fel ca și pe strada Octavian Goga se vor face intervenții pentru îngroparea cablurilor și pentru iluminat.  Pentru montarea a 32 de stâlpi a fost alocată suma de 381.802,18 lei, iar pentru modernizare zonei de acces pe această stradă se vor cheltui încă 556.319 lei cu TVA inclus.

E vorba de 4.530 de metri pătrați, unde se va realiza suprafață carosabilă, trotuare și zone verzi.

Pe strada Câmpului există planul de a se construi o parcare până la sfârșitul anului, în urma unei investiții în valoare de 294.208 lei cu TVA. ”Obiectul investiției constă în amenajarea unei zone de staționare cu o suprafață de 896,5 mp, pentru zona de parcare și va fi prevăzut cu opt stâlpi de iluminat public ce va deservi atât parcarea, cât și strada Câmpului”, se arată în documentație.

Totodată consilierii locali au votat și începerea construcției trotuarului ce leagă magazinele Lidl și Dedeman. Lungimea trotuarului este de 237 metri și va avea o lățime de 3.5 metri și un metru de spațiu verde. Valoarea construcției: 117.446 lei cu TVA.