E ultima Zi Națională înaintea celebrării a o sută de ani de la Marea Unire. Din acest moment, vom auzi vorbindu-se, mai mult decât niciodată, despre unitate, despre proiecte, despre viitor, despre o altă Românie.

Mi-aș dori ca aspirațiile declamate în preajma acestui moment să se transpună și în fapte, așa cum cred că-și dorește, de altfel, orice român. Mi-aș dori să sărbătorim mai puțin și să muncim mai mult, pentru că, în acest fel, e imposibil ca lucrurile bune să nu se realizeze.

Dincolo de problemele noastre de zi cu zi, 1 Decembrie este prilejul de a ne aduce aminte și de a-i cinsti pe cei care au contribuit la formarea acestei națiuni. Obligația noastră este să ducem mai departe acest destin, să reflectăm la ce s-a greșit și să ne îngrijim de lucrurile făcute bine.

Trăim cele mai bune momente din istoria românilor și nu ar trebui să uităm asta. Să trecem peste discuțiile de ce nu sunt și mai bune aceste timpuri și să facem, fiecare dintre noi, ceea ce știm mai bine. Cu bună credință, cu ambiție și cu gândul că, în viitor, copiii noștri ne vor mulțumi pentru ceea ce sunt.

La mulți ani români! La mulți ani, România!

Marius Grecu, primarul comunei Șelimbăr