Proiectul de buget pe anul 2019 al comunei Șelimbăr este postat pe site-ul administrației locale, pentru a fi consultat de cetățeni. ”Ținând cont de nevoia stringentă de organizare, modernizare și eficientizare, din bugetul total pentru anul 2019 în sumă de 55,142 milioane de lei, se alocă în proprorție de 61,44% investițiilor, reprezentând secțiunea de dezvoltare, iar pentru secțiunea de funcționare se alocă o proporție de 38,56%, reprezentând gospodărire, iluminat public, reparații străzi, mobilierul urban, deszăpezire, salubrizare, cheltuieli cu funcționarea Primăriei Șelimbăr și a serviciului public Poliție Locală”, se arată în documentul afișat pe site.

20 de investiții majore în infrastructură

Veniturile totale estimare ale bugetului local pe anul 2019 sunt în cuantum de 26, 916 milioane de lei, la care sunt incluse și cotele defalcate din impozitul pe venit, care potrivit Legii nr. 50/2019, revin bugetelor locale, în proporție de la 43%, la 60%, ceea ce reprezintă o majorare cu 17%. ”Cheltuielile propuse pentru anul 2019 sunt în cuantum de 55,142 milioane de lei, la care sunt incluse începând din acest an costurile cu asistența socială, acestea fiind în responsabilitatea bugetului locale Șelimbăr”, se mai arată în document.

”În acest an vom avea peste 20 de investiții majore în infrastructură. Avem proiecte începute, blocate anul trecut de birocrație, care sunt însă acum pe punctul de a începe realizarea propriu-zisă. Avem și alte investiții pe care le vom porni din acest an.  Drumul comunal 56, dintre Șelimbăr și Bungard va fi reabilitat și în premieră, aici se va amenaja o pistă pentru biciclete. Vor începe lucrările și la podul de la Mohu, dar și la strada principală din Bungard. Drumul de legătură dintre DN1 și Mohu va fi reabilitat, iluminatul public modernizat și se va amenaja și aici o pistă pentru biciclete”, a anunțat primarul Marius Grecu.

Grădiniță în cartierul Tineretului

Administrația locală din Șelimbăr anunță că în acest an va începe construcția unei grădinițe în Cartierul Tineretului. Alte două creșe și grădinițe sunt în stadiul de proiect până când se va găsi un teren viabil în zona nouă a blocurilor.  ”În Cartierul Tineretului vom construi prima grădiniță. Locația este foarte bună, mai ales pentru cei care lucrează în zona industrială vest, pentru că se află chiar la intrarea pe autostradă. Își pot lăsa copiii aici și apoi pot merge mai departe la serviciu”, spune Marius Grecu. Legat de celelalte două creșe și grădinițe, blocate în achiziția de terenuri, primăria a mărit prețul oferit pentru achiziție, existând șanse ca în final construcția să înceapă în acest an.

Pentru sesizări, observații, puncte de vedere legate de proiectul de buget, în perioada 3 aprilie – 17 aprilie 2019, persoanele interesate pot trimite la adresa de email contact@primariaselimbar.ro, sau pot iniția adrese scrise la registratura comunei Șelimbăr, str. Mihai Viteazu, nr. 234, în atenția Serviciului Economic.