Vineri, 30 iunie, de la ora 18:00, în spațiul inedit al Bisericii evanghelice din Șelimbăr va avea loc primul eveniment al  Stagiunii „Ecouri din Șelimbăr”.

 

În această vară, biserica va găzdui o serie de 6 concerte camerale dedicate promovării muzicii culte în rândul comunității din localitatea Șelimbăr și din împrejurimi. Stagiunea își propune să devină la scurt timp unul din cele mai frumoase elemente care promovează oferta turistică a comunei pentru vizitatorii săi.


Organizate la finalul fiecărei luni, într-o clădire emblematică pentru arhitectura locului, Biserica evanghelică fortificată, concertele sunt deschise tuturor, dar țintesc în mod deosebit publicul tânăr, și tocmai de aceea sunt gândite să apropie printr-o abordare inedită, prietenoasă, departe de maniera formală a sălilor tradiționale de concert.

 

Concertul de vineri propune publicului să descopere noi posibilități creative ale sunetului printr-un program de muzică clasică și jazz, ancorat bucuriei de a fi din sezonul estival. Programul va cuprinde lucrări de Ney Rosauro, Alexandru Anastasiu, Emmanuel Sejourne, Keiko Abe sau Chick Corea. Vor concerta 5 dintre cei mai apreciați interpreți ai muzicii de percuție din România: Alexandru Anastasiu Percussion Ensemble, format din Alexandru Anastasiu, Irina Rădulescu, Andrei Marcovici, Radu Goagas și Cătălin Purcărin.

 

Cu un program muzical rar întâlnit la evenimentele culturale din România, concertul cuprinde toate ingredientele unei seri de excepție. Intrarea va fi liberă.

 

 

Evenimentul este organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România Stagiunea „Ecouri din Șelimbăr” este o acțiune co-finanțată de Consiliul Local Șelimbăr

Parteneri: Exces Music, EnjoyTV.ro

 

Despre UCIMR

 

UCIMR  este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 21 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.

 

Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.

De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.

 

Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.