Consilierii locali din Șelimbăr vor vota la sfârșitul acestei săptămâni prețul de referință al unui metru cub de lemn pentru anul 2019, prețul lemnelor pentru foc și vor stabili viitorul pădurii Voineasa din județul Vâlcea, retrocedată comunei, în urma unui proces care s-a lungit pe durata a mai mulți ani.

RPL Ocolul Silvic Valea Sadului RA a propus consilierilor locali 115 lei pe metru cub de lemn pe picior și în acest an, la fel cât a fost și în 2018. ”Propunem ca prețul de referință pe picior al unui metru cub de lemn pentru anul 2019 să rămână 115 lei, acest preț de referință în propunem pentru toate speciile și sortimentele, iar conform metodologiei pe care ați aprobat-o în anul 2015, ținând cont de specie, sortiment și gradul de accesibilitate să se calculeze prețul de APV”, se arată într-o adresă înaintată consilierilor locali de Ocolul Silvic Valea Sadului.

9.000 mc de lemn propus pentru tăiere în 2019

Pentru 2019, pădurarii propun să se recolteze 9.000 de mc de lemn din pădurile comunei, din care 2500 mc să fie destinați vânzării directe și 6.500 mc pentru vânzarea prin licitație.

În ceea ce privește lemnul de foc, specialiștii Ocolului Silvic Valea Sadului au calculat că în perioada 2019 – 2022 se pot exploata 10.000 mc. ”În urma acestui fapt, vă propunem ca această cotă să fie împărțită în mod egal pe perioada celor 4 ani, rezultând o cotă anuală de 2500 mc de lemn de foc destinat vânzării directe către populația de pe raza comunei Șelimbăr”, se arată în adresa destinată consilierilor locali.

Comisie pentru recepția pădurii Voineasa

Totodată consilierii locali vor stabili în ședința de Consiliu Local din 31 ianuarie componența comisiei care va lua în primire pădurea Voineasa, primită de comuna Șelimbăr în urma unei hotărâri judecătorești definitive la sfârșitul anului trecut. ”Se desemnează reprezentanții Consiliului Local Șelimbăr care vor participa la activitățile de predare-primire de la RNP – Romsilva, prin Direcția Silvică Vâlcea și Ocolul Silvic Voineasa, la RPL Ocolul Silvic Valea Sadului RA a terenului cu vegetație forestieră ce a făcut obiectul unor litigii civile și pentru care s-a dispus încetarea suspendării serviciului silvic, de pe raza comunei Voineasa, județul Vâlcea, proprietatea comunei Șelimbăr, în suprafață de 2266,4 ha, înscrisă în Titlu de Proprietate nr. 01 28.01.2002, în următoarea componență: Tămâian Ioan – Nicolae, Grecu Ioan – Mircea, Hașegan Nicolae, Boar Nistor – Costel și Botezatu Filip”, se arată în proiectul de hotărâre.