Cota de participare a comunei Șelimbăr pentru cofinanțarea proiectului ”Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă uzată, din regiunea Sibiu – Brașov, în perioada 2014 – 2020” a fost votată de consilierii locali în ultima ședință de la începutul lunii martie. Suma cu care contribuie administrația locală la investițiile de pe raza localității este de 2.750 lei, în timp ce suma totală a lucrărilor este de 30,826 milioane de lei.

Acest program este finanțat în proporție de 85% din Fondul de Coeziune, 14% din bugetul de stat și 1% din bugetul local.

În noua etapă de investiții, se va continua procesul de dezvoltare a infrastructurii de apă şi canalizare, demarată în anii precedenți. Finanțarea proiectului a fost aprobată în martie 2017, iar în august 2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a semnat cu SC Apă Canal SA contractul de finanțare al proiectului.