Asociația „e-Xplorator” și-a propus să reînvie vechiul obicei al șezătorilor în Șelimbăr și cele trei localități aparținătoare: Mohu, Bungard și Veștem.

 

În 10 decembrie, la Șelimbăr, s-a desfășurat prima seară de șezătoare. Urmează astăzi, 11 decembrie, la Mohu, în 12, la Bungard și în 13 decembrie, la Veștem, Asociația „e-Xplorator” își propune să readucă atmosfera întâlnirilor dintre vecini. ”Spiritul sărbătorilor de iarnă va fi reprodus în cel mai autentic mod. Cele patru șezători vor reprezenta un bun prilej pentru cei mai în vârstă să își amintească de acest obicei care foarte rar se mai păstrează, iar pentru cei tineri să cunoască tradițiile locului”, anunță organizatorii.

Șezătorile se vor desfășura în căminele culturale ale celor patru localități, cu începere de la ora 17.

La eveniment se va putea gusta din ingredientele care compun magia sărbătorilor de iarnă. Nu vor lipsi plăcintele, cozonac și colindul. În fiecare seară vor fi recitaluri de colinde, muzică populară cu artiști locali. Pentru copii va veni Moș Crăciun, care le va împărți daruri celor care au fost cuminți.

„Șezătoare de Crăciun” este o acțiune cofinanțată de Primăria Șelimbăr și Consiliul Local Șelimbăr, prin Agenda Culturală. ”Aceste evenimente sunt benefice pentru comunitatea noastră, pentru că ne aduc aminte de tradiția locală și ne ajută să păstrăm vii obiceiurile străbunilor. Cele patru șezători reprezintă o oportunitate imensă pentru cei mici de a cunoaște istoria locurilor noastre. Și ce poate fi mai frumos decât că vor face această incursiune în trecut alături de părinții și bunicii lor”, a spus Marius Grecu, primarul Comunei Șelimbăr.

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/%C8%98ez%C4%83toare-de-Cr%C4%83ciun-la-%C8%98elimbar-573574826417445/