Primăria Șelimbăr și-a propus ca în acest an să construiască și să reabiliteze cinci noi legături cu Sibiul. Este vorba de reabilitarea unui drum care să facă legătura între Bulevardul Mihai Viteazu și DN 1, în dreptul service-ului Trakia, de finalizarea reabilitării străzilor Octavian Goga și Ion Rațiu, care vor face legătura cu municipiul Sibiu, construirea unui trotuar și a unei piste de biciclete pe DN 1, precum și construcția unei noi pasarele în spatele magazinului Kaufland, peste Valea Săpunului. ”În cazul drumului care iese în DN 1 pe la Trakia, acum este un drum pietruit, însă dorim să-l modernizăm, astfel încât să fie o soluție pentru cei care vor să iasă din zona Mihai Viteazu și care vor să iasă în drumul național, dar poate fi utilă inclusiv pentru cei care locuiesc în cartierul Arhitecților de lângă municipiul Sibiu”, spune primarul Marius Grecu.

În planul primăriei se află și construcția unui trotuar, lângă care va fi și amenajată o pistă de bicicletă, pe lângă DN1. ”Acum este aproape imposibil de străbătută pe jos această zonă. Vrem să o amenajăm, să o face în primul rând o zonă sigură pentru cetățeni. Ne gândim că acolo se vor finaliza construcțiile la un nou centru comercial, iar circulația poate crește în această zonă”, a completat primarul.

De asemenea, în acest an vor fi finalizate străzile Octavian Goga și Ion Rațiu, astfel creându-se două noi zone de legătură cu municipiul Sibiu.

În spatele magazinului Kauflan, Primăria Șelimbăr are în vedere în acest an construcția unei pasarele astfel încât zona comercială din zonă să fie accesibilă în siguranță pentru pietoni.