Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) va cadastra gratuit toate terenurile din localitatea Șelimbăr, în urma semnării unui proiect în care mai sunt alocate alte cinci localități din județ.

”Este un proiect foarte important pentru noi, ne bucurăm că se va putea demara implementarea lui la nivelul comunei. Faptul că în Șelimbăr vom avea o situație detaliată a tuturor proprietăților nu poate decât să ne ajute în viitoarele proiecte pe care le vom desfășura”, a precizat primarul Șelimbărului, Marius Grecu.

Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR).

În total, vor fi cadastrate 7.231 de hectare la nivelul comunei Șelimbăr.

Procedura de achiziție publică se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot. Suprafața totală estimată a comunelor aferente celor 297 de loturi.

Proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară 2015 – 2023 (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României.