Administrația locală Șelimbăr le oferă posibilitatea locuitorilor din comună să participe cu proiecte sau propuneri la formarea bugetului de anul viitor. ”Cetățenii din Șelimbăr sunt invitați să decidă într-un mod activ, transparent, modern cum se vor cheltui o parte din banii publici. Nu am inventat noi acest sistem, am văzut că în România sunt tot mai multe comunități care îl adoptă, însă este unul din instrumentele moderne prin care cetățenii sunt chemați să se implice în viața comunității. Sunt încă multe probleme de rezolvat în Șelimbăr, iar prin această măsură credem că le și putem prioritiza. Îi invit așadar pe șelimbăreni să participe cu hotărâre și curaj cu soluții pentru a face viața mai bună pentru întreaga comunitate”, a declarat primarul Marius Grecu.

Modul de aplicare cu un proiect este simplu: pe pagina Primăriei Șelimbăr – http://2020.primariaselimbar.ro/ – apare rubrica ” PROPUNERI DE PROIECTE PENTRU BUGETUL 2019” unde oricine poate posta o propunere, urmând ca apoi să fie contactat de reprezentanți ai Primăriei Șelimbăr pentru detalii, dacă este nevoie. De asemenea, se pot atașa documente word, pdf sau fotografii, în funcție de complexitatea proiectului propus.

În cadrul acestui proces de bugetare participativă, proiectele selectate vor fi validate de Comisia Tehnică de Specialitate din cadrul Primăriei Șelimbăr.