Noul PUZ+RLU ”Remodelare centru comercial Shopping City și extindere, înălțime maximă 30 ml”, a fost aprobat în ședința Consiliului Local Șelimbăr din 8 decembrie.

La începutul anului, Primăria Șelimbăr a emis avizul de inițiere pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru ”Remodelare centru comercial Shopping City Sibiu și extindere, înălțime maximă 30 ml”, iar acesta a fost încheiat abia la sfârșitul lunii trecute.

La finalizarea procesului de reconfigurare, Shopping City Sibiu va acoperi o suprafață totală de aproximativ 90.000 de metri pătrați, iar modernizarea va viza o suprafață de peste 40.000 de metri pătrați.

Prin noul PUZ se are în vedere obligația proprietarilor de a reglementa juridic suprafețele de teren ce urmează a fi cedate în vederea realizării/extinderii acceselor pietonale și a străzilor propuse pentru a fi create conform PUG Șelimbăr, pentru fiecare parcelă în parte. Totodată, se are în vedere cedarea suprafețelor de teren în favoarea comunei Șelimbăr necesare realizării extinderii străzilor propuse prin PUZ, iar ”lucrările de branșare la rețelele edilitare publice se vor efectua de către investitor pe cheltuiala acestuia. Rețelele prevăzute, indiferent de modul de finanțare intră în proprietatea publică. Străzile nou propuse prin PUZ vor fi alcătuite din trotuar cu lățimea de 1,20 m, două benzi de circulație cu lățimea de 3,5 metri fiecare, trotuar cu lățimea de 1,2 metri”, se arată în documentație.