Consiliul Local Șelimbăr a votat la ultima ședință proiectul primarului Marius Grecu prin care se va moderniza strada Pictor Brana. Prețul total al lucrării este de 13,08 milioane de lei cu TVA inclus și prevede modernizarea străzii și mutării în subteran a calburilor.

Strada se va amenaja pe o lungime de 1,06 kilometri, iar suprafața totală a lucrării este de 20.659 metri pătrați.

”Scurgerea apelor se face prin rigolă scafă centrală, dar care nu este suficientă pentru a prelua corespunzător apele, drept pentru care acestea staționează temporar în zonele depresionare. Partea carosabilă nu are pante transversale care să asigure scurgerea laterală a apelor din precipitații, acestea stagnând în zona carosabilului”, se arată în motivarea lucrării.

Alte inconveniente sunt legate de lipsa unei piste de biciclete și de starea tehnică a străzii, care nu corespunde exigențelor pentru desfășurarea în condiții de siguranță și confort a traficului rutier.

”În urma analizei de nevoi rezultă necesitatea reabilitării infrastructurii rutiere de interes local, astfel ca locuitorii comunei și nu numai să beneficieze de condiții optime de deplasare similare cu cele din mediul urban”, se mai arată în hotărâre.